etiķis
-
Avots
Veselības treneri
kas ir etiķis, un kāpēc tas mums ir vajadzīgs.
Etiķa uzlējumi, pašgatavots Veselības Kvass, skābēti, sālīti dārzeņi un augļi, skābpiena produkti – visi šie produkti gatavojas pateicoties rūgšanas baktērijām.
Cilvēki lieto augu tējas un tinktūras. Tas nav pareizi. Bet vai ir kāds cits zāļu pagatavošanas veids? Jā, ir!
Šis pagatavošanas veids un pats process ir ļoti sens, tas ir pat senāks par cilvēci.
Tā ir rūgšana. Rūgšanas baktērijas uzņemas ļoti svarīgu lomu – tās sintezē no auga pilnīgi jaunas vielas: skābus fermentus, aminoskābes, vitamīnus, peptīdus, glikogēnu (dzīvnieku cieti), mukopolisaharīdus, kā arī citas vielas.
Un pēc rūgšanas pat indīgie augi zaudē savu indi un ir lietojami uzturā. Bet spirta uzlējumi un tējas tieši pastiprina auga indi un līdz ar to, tā iedarbību.
Senajos laikos zāles gatavoja galvenokārt uz etiķa pamata. Senie raksti vēsta, ka arī Kleopatra lietoja augļu etiķi.
Dabīgais etiķis satur apmēram 20 dažādas minerālvielas, kā arī dažādas skābes, fermentus un aminoskābes. Etiķis palīdz uzsūkties mikroelementiem, ko satur uzturs. Līdz ar to normalizējas mikro- un makroelementu līdzsvars. Skābes, ko satur etiķis stimulē vielmaiņu, tauku un ogļhidrātu sašķelšanos, mazina apetīti. Ūdens ar tējkaroti ābolu etiķa vai kāda cita augļu etiķa palīdz sadedzināt taukus un kavē tauku uzkrāšanos, veicina gremošanu, attīra organismu, samazina kaitīgā holesterīna daudzumu.
Protams, iekšķīgi etiķi nedrīkst lietot tīrā veidā. Etiķi lieto tikai atšķaidītā veidā, t.i., etiķi lieto ar ūdeni vai arī pievieno dārzeņu salātiem, vai marinējamiem produktiem. Slavenais teiciens, ka zāles no indes atšķir tikai to deva, attiecas arī uz etiķi. Lietojot neatšķaidītu etiķi, tu vari apdedzināt 12-p.zarnas vārtnieku, jo etiķa pH ir zems - apmēram 3. Kuņģis to nejutīs, bet 12-p. zarnas vārtnieks apdedzināsies un tad tev būs problēmas.
Etiķa uzlējumi, pašgatavots Veselības Kvass, skābēti, sālīti dārzeņi un augļi, skābpiena produkti – visi šie produkti gatavojas pateicoties rūgšanas baktērijām.
Cilvēki lieto augu tējas un tinktūras. Tas nav pareizi. Bet vai ir kāds cits zāļu pagatavošanas veids? Jā, ir!
Šis pagatavošanas veids un pats process ir ļoti sens, tas ir pat senāks par cilvēci.
Tā ir rūgšana. Rūgšanas baktērijas uzņemas ļoti svarīgu lomu – tās sintezē no auga pilnīgi jaunas vielas: skābus fermentus, aminoskābes, vitamīnus, peptīdus, glikogēnu (dzīvnieku cieti), mukopolisaharīdus, kā arī citas vielas.
Un pēc rūgšanas pat indīgie augi zaudē savu indi un ir lietojami uzturā. Bet spirta uzlējumi un tējas tieši pastiprina auga indi un līdz ar to, tā iedarbību.
Senajos laikos zāles gatavoja galvenokārt uz etiķa pamata. Senie raksti vēsta, ka arī Kleopatra lietoja augļu etiķi.
Dabīgais etiķis satur apmēram 20 dažādas minerālvielas, kā arī dažādas skābes, fermentus un aminoskābes. Etiķis palīdz uzsūkties mikroelementiem, ko satur uzturs. Līdz ar to normalizējas mikro- un makroelementu līdzsvars. Skābes, ko satur etiķis stimulē vielmaiņu, tauku un ogļhidrātu sašķelšanos, mazina apetīti. Ūdens ar tējkaroti ābolu etiķa vai kāda cita augļu etiķa palīdz sadedzināt taukus un kavē tauku uzkrāšanos, veicina gremošanu, attīra organismu, samazina kaitīgā holesterīna daudzumu.
Protams, iekšķīgi etiķi nedrīkst lietot tīrā veidā. Etiķi lieto tikai atšķaidītā veidā, t.i., etiķi lieto ar ūdeni vai arī pievieno dārzeņu salātiem, vai marinējamiem produktiem. Slavenais teiciens, ka zāles no indes atšķir tikai to deva, attiecas arī uz etiķi. Lietojot neatšķaidītu etiķi, tu vari apdedzināt 12-p.zarnas vārtnieku, jo etiķa pH ir zems - apmēram 3. Kuņģis to nejutīs, bet 12-p. zarnas vārtnieks apdedzināsies un tad tev būs problēmas.
Pats galvenais, kas jāatceras par etiķi:
Etiķis ir dzīvnieku izcelsmes produkts, jo to ir „pagatavojušas” rūgšanas baktērijas;
Etiķis ir visvienkāršākā taukskābe;
Etiķis „izvelk” no auga visas dziedinošās vielas un ir sava veida transporta līdzeklis, kas piegādā dziedinošās vielas attiecīgiem orgāniem.
Ja etiķi lieto atšķaidītā veidā ar ūdeni, tas atjauno kuņģa skābumu un palīdz novērst grēmas (dedzināšanu).
Ērika Antone
2020-01-08 16:26:21
Aleksandra Nazarova
Labdien! Kurā gadā uzrakstīts šis brīnišķīgs raksts?
Komentāri: 1 no 1