MARGARĪNS

Skaidrojums: fr. margarine < gr. margaron pērle

hidrogenēti tauki; uzturlīdzeklis, ko iegūst no šķidriem augu un dzīvn. (vaļu, roņu, zivju) taukiem, nepiesātinātās taukskābes pārvēršot piesātinātās. Ķīm. sastāva un enerģētiskās vērtības ziņā MARGARĪNS ļoti maz atšķiras no sviesta u. c. taukiem (↑ raksta uzturs 8. tabulu). MARGARĪNS nesatur vit-us, tāpēc dažām MARGARĪNS šķirnēm pievieno vit-us vai produktus, kas bagāti ar tiem (piens, krējums). MARGARĪNS lieto gk. ēdienu gatavošanai (cepšanai). MARGARĪNS ātri bojājas; to uzglabā no —2 līdz +2° temperatūrā.
  • Komentāri: 0 no 0

Pievienot komentāru